Biscuiterie Declercq
Biscuiterie Declercq
Ontdek ons aanbod

Over ons

Biscuiterie Declercq is een West-Vlaams familiebedrijf van de derde generatie

Voor de productie van onze industriële ijshoorntjes baseren we ons nog steeds op onze familierecepten, doorgegeven van generatie op generatie.  Hoewel we ons modern machinepark steeds verder uitbouwen, blijven we steeds trouw aan de traditionele smaken.

Als industrieel bedrijf met familiale roots zijn we altijd bereikbaar en aanspreekbaar: dankzij onze flexibiliteit vinden we voor elke aanvraag de gepaste oplossing. 

Kwaliteit

We produceren onze ijsbiscuits met aandacht voor de verschillende kwaliteitscertificaten. Dag na dag verbeteren we de kwaliteit van onze producten. De familiereceptuur, een persoonlijke aanpak en een gegarandeerde kwaliteit staan bij ons nog altijd centraal.

Evolutie

Door voortdurend te innoveren, groeiden we uit tot een toonaangevende industriƫle producent en toeleverancier van ijsbiscuits. Groothandels van desserts kunnen bij ons terecht voor ijshoorntjes en meer, geproduceerd volgens de familietradities.

Biscuiterie Declercq Biscuiterie Declercq Biscuiterie Declercq

Producten

Verken hier ons aanbod ijshoorntjes :

Industriële Hoorntjes

Artisanale Hoorntjes

Biscuiterie Declercq Biscuiterie Declercq Biscuiterie Declercq

Geschiedenis

Biscuiterie Declercq is een West-Vlaams familiebedrijf van de derde generatie.

Ontdek hier onze rijke geschiedenis vol innovatie én respect voor de familietradities:

Geschiedenis
 • 1942

  Albert Declercq begint als bakker in Roeselare en verhuist later naar Ingelmunster. Als bakker start hij met het maken van de allereerste ijshoorntjes.

 • 1965

  Ondertussen komt ook Albert’s zoon, Willy, in de bakkerij werken. Ze kopen samen hun allereerste automatische machine aan.

 • 1968

  Het duo blijft verder innoveren en koopt nog meer machines aan voor het produceren van ijshoorntjes. Biscuiterie Declercq verhuist van de Kortrijksestraat naar de Vlasbloemstraat in Ingelmunster.

 • 1987

  Bart Declercq komt in de zaak. De firma schakelt met zijn komst over van een artisanaal naar een meer industrieel productieniveau. Ondanks de verhoogde productie blijft het bedrijf steeds de familierecepten respecteren.

 • 1988

  Het bedrijf is klaar voor de markt van industriële ijshoorntjes en koopt de eerste machines aan die industriële productie van ijsbiscuits aankan.

 • 1990

  Biscuiterie Declercq blijft investeren: er komen nog meer nieuwe machines en de West-Vlaamse firma krijgt een nieuw magazijn van 2000 m² en nieuwe burelen.

 • 2002

  Het bedrijft groeit uit haar voegen en verhuist naar een nieuwe site in Kuurne om er biscuits voor ijsjes te produceren in een gloednieuwe productiehal, magazijnen en burelen. De basis blijft nog steeds de familietradities.

 • 2007-2009

  Het bedrijf investeert in drie nieuwe machines van 20.000 stuks per uur.

 • 2016

  Ingebruikname 2 nieuwe machines voor standaard industriehoorn met een maximale capaciteit van 20.000 stuks per uur.

 • 2017

  Biscuiterie Declercq blijft verder investeren in hun kwaliteitssysteem. Het resultaat? Een volledig nieuw kwaliteitshandboek en het behalen van een BRC grade ‘AA’ en een ‘higher level' IFS score.

 • 2019

  Biscuiterie Declercq investeert in drie nieuwe machines (20.000 stuks per uur).

 • 2020-2023

  Het bedrijf blijft verder investeren. Alle oude machines werden vervangen en Biscuiterie Declercq werkt op heden met een gloednieuw machinepark.

 • 2023

  Onaangekondigde audit van BRC en IFS, met als resultaat AA+ en higher level.

Biscuiterie Declercq Biscuiterie Declercq Biscuiterie Declercq

Ons Team

Neem contact op met ons team.

Bart Declercq

Managing Director

Josephine Declercq

Quality manager

Rainer Scharff

Sales Director

Contact

Neem contact op en we bezorgen u zo spoedig mogelijk een antwoord.